Sabtu, Mei 28

Bubur Jagung Bersama Sagu

Hari ini bagi meraikan bermulanya cuti penggal persekolahan selama 2 minggu aku cuba masak dua jenis masakan yang belum pernah aku masak. Pertama bubur jagung bersama sagu halus dan yang kedua adalah murtabak krim kreker.


Ayuh berkongsi resepi pertama iaitu BUBUR JAGUNG BERSAMA SAGU HALUS




Bahan-bahan:


4 tongkol jagung manis di hiris
Sedikit sagu halus
Sedikit gula kabung
Secubit garam
Santan segar
Daun pandan


Cara-cara:


1. Masukan kesemua bahan ke dalam periuk yang sesuai. Kacau hingga mendidih.
2. Sedia untuk dimakan.
3 Sangat senang kan? Boleh dimakan ketika masih panas atau telah disejukkan.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Budi Bahasa Budaya Kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...